top of page
_H6A4125.jpg

OSTEOPATIE - IDA SPA CORBEANCA

Atunci cand echilibrul organismului este afectat de probleme, corpul incearca sa le compenseze, iar noi resimtim durerea.

Este modul in care organismul ne atentioneaza ca avem o problema de sanatate, folosindu-se de semnale dureroase in diferite zone ale corpului.
 

Osteopatia este o metoda moderna de diagnostic si tratament utilizata pentru depistarea tulburarilor patologice ale biomecanicii corpului, organelor si tesuturilor, cu tehnici manuale blande, de mare rafinament. Osteopatul actioneaza manual asupra structurilor craniului, coloanei, coastelor, bazinului, sacrului, articulațiilor, aparatului musculo-ligamentar si fascial, asupra organelor interne cu scopul de a indeparta disfunctiile identificate din respectivele structuri si a restabili mobilitatea lor.

Osteopatia se ocupa de diagnosticul si tratamentul tulburarilor de mobilitate a tesuturilor, organelor si articulatiilor. Se considera ca orice tulburare a mobilitatii sub forma de hipo/hipermobilitate in aparatul locomotor, sistemul craniosacral sau organele interne conduce la o disfunctie si in final la o boala (disfuncție somatica). In articulatii pot aparea blocaje, in fascii aderente sau cicatrici, iar pe suprafetele alunecoase a organelor interne, hiperemia.


Asadar, osteopatia este o medicina manuala care abordeaza corpul uman in ansamblul sau, trateaza mai multe sisteme precum cel musculoscheletal, sistemul visceral si activeaza totodata mecanismele neuromusculare, neurovasculare si neuroendocrine, ajutand astfel la refacerea fiziologiei. Metodele de tratament sunt non-invazive, nedureroase si produc o eliberare a restrictiilor din organism, astfel incat corpul sa-si recapete mobilitatea.

SEDINTA OSTEOPATIE

290 lei / 1h

Preventie, recuperare & tratare cu Bobocea Lucian

Este absolvent al facultatii de Kinetoterapie si cursant in cadrul scolii de Osteopatie. Si-a inceput cariera la Spitalul Clinic Sfanta Maria din Bucuresti iar acum face parte din cadrul Clinicii Coloana Medicala, specializata in domeniile vertebrologie si ortopedie.

In ceea ce priveste domeniul Recuperare, in tratarea disfunctiilor musculoscheletale, utilizeaza Osteopatia, o specialitate valoroasa din medicina care consta în terapia manuala ce trateaza corpul in globalitatea sa dupa ce se face o anamneza amanuntita urmata de tratamentul corespunator.

Practic, pacientul se bucura de cele mai bune mijloace ce se folosesc de catre specialisti la nivel international.

 

‘‘Sunt bucuros sa pot imbina calitatea si pasiunea pentru cele mai bune rezultate.’’ - B.L.

_H6A4178.jpg
icon3.jpg

INTERDEPENDENTA STRUCTURA-FUNCTIE SI FUNCTIE-STRUCTURA

Functia depinde de structura. Orice perturbare a unei articulatii, de exemplu, se repercuteaza asupra functionarii ei: limitarea miscarii, durere etc. Functia depinde de structura: integritatea structurala, libertatea de ritm si de miscare musculo-scheletica garanteaza armonia de functionare a sistemelor nervos si circulator. Structura depinde de functie: orice imobilizare prelungita a unei articulatii duce la fibroza articulara. Fasciile sunt considerate, de catre dr. A. T. Still, parintele osteopatiei, un element fundamental, restrictiile de mobilitate la acest nivel fiind la originea a numeroase perturbari functionale.

PRINCIPIILE OSTEOPATIEI

icon1.jpg

UNITATEA FUNCTIONALA A CORPULUI UMAN

Ființa umana este un TOT. Aceasta formeaza o unitate completa, biologica, emoționala, spirituala (materie, energie, constiinta). Corpul uman este conceput pentru a functiona corect in totalitatea sa. O perturbare intr-o zona determinata a corpului se poate manifesta in oricare zona situata pe lantul lezional. Orice accident intr-o zonă oarecare a corpului va avea o repercusiune asupra intregului.

icon2.jpg

AUTOAPARARE, AUTOREGLARE & AUTOVINDECARE

Corpul are in el insusi mijloacele de a depasi boala atat timp cat relatia “structura-functiune” este respectata, boala nefiind decat o etapa de vindecare-reglare prin care organismul se reechilibreaza. Principiile lui Hipocrate trebuie respectate intocmai. Corpul poseda propriile sale modele de aparare si propriile sale sisteme de alarma. Imunitatea ocupa un loc central in programele de restabilire a echilibrului.

bottom of page